2005-03-31

EU:s GRUNDLAG - HET I FRANKRIKE OCH HOS OSS (31/3 2005)

Publiceringen av ”Oppositions” följetong har krävt en del arbete. Det har inte inneburit att ”Opposition” låtit bli att kommentera andra viktiga frågor, t ex vilka faror som EU:s grundlag utgör för vårt statskick.

”Opposition” och EU:nämndens vice ordförande Carl B Hamilton (fp) har, inte för första gången, mött varandra i en ”oblodig artikelduell”. Den här gången om EU:s grundlag och vårt statsskick (Europaportalen). Hamilton tycker att ett beslut om EU:s grundlag är ”lappri” - en bagatell - som inte innebär några nyheter och som inte påverkar det svenska statsskickets grunder.

Hamilton inledde duellen 2005-03-14 ”Tio skäl mot en folkomröstning”. ”Opposition” svarade 2005-03-18 ”Det liknar en statskupp”. Hamilton kom tillbaka 2005-03-29 ”Mer sakdebatt och mindre påståenden” och fick svar på tal 2005-03-31 ”Mardrömmar kan bli verklighet”.

Med ett lätt pedagogiskt handlag försöker "Opposition" i detta senaste inlägg få Hamilton att förstå att han har förfärande fel. Tror han inte mig kan han läsa vad juristprofessorn Tomas Bull skriver i SIEPs ”En konstitution för Europa”.


Dagens titel på följetongen del 4 : "Väljarnas dom och politikernas svar"