2005-03-13

ÄR VÄLJARNA POLITIKERNAS FIENDE? (13/3 2005)

Att våra politiker, vare sig de finns på höger eller vänsterkanten, misstror sina väljare börjar bli allt mer uppenbart.

Expressen i går var ganska avslöjande. Det gällde moderaterna. ”Bildts förre dräng är Reinfeldts nya arkitekt” löd rubriken till en artikel om att ”Han (Borg) ska göra sossar av alla moderater”. ”Moderaterna ska sossefieras till valseger - i hemlighet!” Indoktrineringen i Örebro skedde hårt bevakad bakom stängda dörrar. 1 100 moderata kommunpolitiker skulle lära sig ”att den enda rätta vägen” är socialdemokratisk politik! Det där med ”den enda vägen” tycks hänga kvar sedan Bildts dagar. Men allt gammalt tankegods går väl inte att lämpa ut på en gång.

Medlemmar och väljare tycks uppfattas som ”viljelösa idioter” som kan manipuleras hur som helst. Jag misstänker att Borg (drängen som blivit arkitekt) och Reinfeldt vår blivande allsmäktige herre, har hämtat sina nya idéer och framförallt sin syn på väljarna (valboskapen) nere på kontinenten, i Bryssel.

Samma indoktrineringstankar torgförs nämligen av Margot Wallström. Den gemensamma nämnaren är att väljarna är okunniga, obegåvade, lättlurade och dumma och att Margot kan få oss dit hon vill.

Måntro det? Ingen demokrati kan överleva med sådana politiker och sådana politiska attityder. Det är kanske därför EUs konstitution går ut på att ersätta vårt demokratiska statskick med ett auktoritärt fåtalsvälde.

Det är riktigt att Giscard´s konstitution är ordrik, svamlig, inkonsekvent och består av ett misch-masch av viktiga bestämmelser och irrelevanta detaljer. En dålig författare levererar dessvärre alltid svårläst text. Men låt oss trots Giscards oförmåga som skribent läsa förslaget till EU-konstitutionen. Med Dr Anthony Coughland som guide kan vi ta oss genom konstitutionens snåriga texter. Läsningen är avslöjande och den självklara slutsatsen blir att konstitution tar död på vår demokrati.

VI SVENSKAR MÅSTE FÅ FOLKOMRÖSTA OM EU-GRUNDLAG!